ГоловнаЕкономікаФінанси

Гонтарева зажадала посадити власника "Ельдорадо"

Голова Нацбанку передала документи в правоохоронні органи на Віктора Поліщука.

Гонтарева зажадала посадити власника "Ельдорадо"
Фото: www.dyvys.in

Голова Національного банку Валерія Гонтарева закликала посадити у в'язницю власника торгової мережі "Ельдорадо" Віктора Поліщук за доведення до банкрутства належного йому банку "Михайлівський".

Про це вона сказала в інтерв'ю "Українській правді".

"Можна констатувати факт - банк потрапив (і менеджмент банку, і акціонери банку) під кримінальну відповідальність. Про що вже в усі правоохоронні органи нами подані всі документи", - заявила Гонтарева.

За її словами, і Поліщуку, і голові правління банку Ігореві Дорошенку світить по п'ять років тюремного ув'язнення.

"І Дорошенку, і Поліщуку, бо все було сплановано. Двом - по 5", - заявила вона.

Нагадаємо, що "Михайлівський" закрили 23 травня зі скандалом.

20 травня голова правління банку Ігор Дорошенко повідомив, що пішов із посади. Того самого дня банк заявив, що з технічних причин у ньому не працює система "Операційний день банку". Система не працювала весь день, що унеможливлювало доступ куратора до операційних даних.

Система запрацювала тільки пізно ввечері 20 травня. Куратор, отримавши доступ, побачив велику кількість переказів вкладів фізичних осіб з фінансової компанії, пов'язаної з банком, на баланс банку. Це збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн, але НБУ оскаржив ці операції.

Банк "Михайлівський" належить власникові мережі "Ельдорадо" Віктору Поліщуку. Установу створили влітку 2013 року для кредитування клієнтів магазинів Поліщука. "Михайлівський" - доволі велика установа. Активи банку становили близько 3 млрд гривень (38-ме місце серед 109 банків, що працюють), на депозитних рахунках клієнтів розміщено близько 2 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram