ГоловнаЕкономікаДержава

Голова Ради підприємців: тижня не буває, щоб бізнес не скаржився на ДФС

Леонід Козаченко вважає реформу Фіскальної служби необхідністю.

Голова Ради підприємців: тижня не буває, щоб бізнес не скаржився на ДФС
Леонид Козаченко
Фото: Макс Требухов

Голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Леонід Козаченко заявив, що представники бізнесу щотижня скаржаться йому на дії Державної фіскальної служби.

Про це він сказав на круглому столі "Реорганізація податкової та митниці. Як новий уряд збирається наповнювати бюджет?" в Інституті Горшеніна.

"Немає тижня, щоб не зверталися до ради підприємців представники приватних структур. Приклад - компанія-виробник грибів. Нарахувала їм Фіскальна служба 20 млн гривень штрафів за те, що вони нібито використовували неправильну систему оподаткування. Вони протягом року в судах довели, що правильно вчинили. Після цього знову блокуються їхні рахунки і подається запит до Державного інституту експертизи, чи є виробництво грибів сільським господарством і чи може ця компанія використовувати пільги", - розповів він.

Протягом декількох місяців інститут прийняв рішення, що вирощування грибів усе ж є сільським господарством. Однак після цього ДФС зажадала повторної експертизи, яка зараз триває.

"У Харкові є компанія. Вони не в автоматі, а в кулеметі з відшкодування ПДВ. Минуло 70 днів - ні акта перевірки, ні відшкодування ПДВ немає", - навів він ще приклад. Козаченко додав, що коли зв'язався з цього приводу з керівництвом ДФС, це тільки погіршило ситуацію: митники зупинили п'ять вагонів продукції цієї компанії і відправили її на експертизу.

Тому Козаченко згоден, що реформа Державної фіскальної служби вкрай потрібна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram