ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ оголосила в розшук гендиректора Харківського тракторного заводу

Топ-менеджер підозрюється в спробі знищити підприємство.

СБУ оголосила в розшук гендиректора Харківського тракторного заводу
Андрей Коваль
Фото: xtz.ua

Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти генерального директора Харківського тракторного заводу за підозрою в підготовці до диверсії (статті 14 і 113 Кримінального кодексу).

Як повідомляє прес-служба СБУ, мова йде про призначеного в березні Андрія Коваля.

"Новий генеральний директор підприємства за вказівкою російських власників "ХТЗ" провів підготовку до демонтажу для подальшого вивезення до Росії обладнання ливарних цехів. До переправлення за кордон була підготовлена і технічна та конструкторська документація на продукцію заводу. Директор готувався також звільнити з підприємства майже третину всіх працівників. Відсоток фахівців, задіяних у реальному виробництві, становить майже 50%. Менеджментом було видано відповідний наказ та затверджено новий штатний розклад. Реалізація цих планів призвела б до повного припинення діяльності "Харківського тракторного заводу", - йдеться в заяві СБУ.

Вивіз обладнання та документації попереджено через арешт рахунків і майна підприємства.

Ковалю оголошено підозру в скоєнні злочину, його оголошено в розшук. Суд надав дозвіл на його затримання і арешт.

Нагадаємо, 27 квітня власник групи компаній DCH Олександр Ярославський придбав контрольний пакет акцій Харківського тракторного заводу у структур, пов'язаних з Олегом Дерипаскою. Продаж підприємства пояснили тиском з боку СБУ. Сам Дерипаска купив ХТЗ у Ярославського в 2007 році.

ХТЗ, заснований в 1930 році, нині випускає десятки моделей тракторів і спецтехніки, призначених для робіт у сільському і комунальному господарствах, будівництві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram