ГоловнаЕкономікаДержава

Мінінфраструктури почало відбір на посаду голови "Укравтодору"

У дорожнє агентство шукають людину без корупційного минулого.

Мінінфраструктури почало відбір на посаду голови "Укравтодору"
Фото: ukravtodor.gov.ua

Міністерство інфраструктури в п'ятницю оголосило про початок конкурсного відбору на заміщення вакантної посади керівника Державного агентства автомобільних доріг ("Укравтодор").

Про це повідомив міністр Володимир Омелян, представляючи тимчасового керівника агентства Євгена Бараха.

"Ми оголошуємо конкурс на посаду керівника Укравтодору. Має відбутися чесний прозорий конкурс, за результатами якого агентство має очолити незаангажований, необтяжений політичними або лобістськими діями чоловік, який у своєму професійному минулому не має корупційної складової", - цитує Омеляна прес-служба МІУ.

Міністр підкреслив, що майбутній "Укравтодор" буде тільки замовником робіт з ремонту і будівництва доріг. Ще в минулому році МІУ вирішило, що підрядники "Укравтодору" будуть вибиратися на відкритих тендерах, а контролювати якість робіт буде незалежний орган - surveyor. Це повинно знищити корупційну схему з розкрадання грошей в "Укравтодорі".

Нині посаду в.о. керівника "Укравтодору" займає 32-річний Євген Барах, який прийшов в агентство в 2014 році на посаду начальника управління інноваційного розвитку. Потім він став начальником відділу фінансової політики, а з серпня 2014 року обійняв посаду першого заступника голови "Укравтодору".

Нагадаємо, попереднього голову агентства Андрія Батищева звільнено з роботи 1 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram