ГоловнаПолітика

У правління "Укрзалізниці" увійшли два поляки і серб

Затверджено новий склад правління залізниці.

У правління "Укрзалізниці" увійшли два поляки і серб
Фото: rbc.ua

Кабінет Міністрів України в середу провів перестановки в правлінні "Укрзалізниці".

За погодженням з новим керівником компанії Войцехом Бальчуном у правління УЗ включено колишнього менеджера PKP Cargo поляка Марека Злосного, який реформував компанію у 2007-2013 роках, фінансового директора "Укрзалізниці" українця Олександр Бужора, колишнього топ-менеджера "МакДональдсу", "Швидко", Star Media і "Нової пошти" серба Марчека Желька, колишнього реформатора PKP Polskie Linie Kolejowe поляка Ремігіуша Пашкевича.

Зі складу правління виключено Оксану Марину, Штефана Вольтнера Хофсаесcа і Євгена Кравцова. Останній нині є заступником міністра інфраструктури і представляв нових членів правління. Він також наполягав на звільненні з правління "Укрзалізниці" Сергія Михальчука, але прем'єр-міністр Володимир Гройсман заблокував цю пропозицію. Він заявив, що через деякий час Кабмін ще раз розгляне зміни в правлінні компанії.

Ще одним членом правління може стати директор з безпеки "Укрзалізниці" Сергій Озерян, але його кандидатуру поки що не затверджено.

Нагадаємо, ПАТ "Укрзалізниця" об'єднує шість регіональних залізниць і близько 140 інших структурних підприємств. В управлінні "Укрзалізниці" перебуває 21,6 тис. км залізничних колій, близько 4 тис. локомотивів і 123 тис. вагонів. На частку УЗ припадає близько 60% обсягу вантажних і 38% пасажирських перевезень в Україні. Товарні перевезення металу і руди склали 58% від обсягу вантажоперевезень у 2014 році, будівельні матеріали - 15%, зерно - 8%

"Укрзалізниця" є одним з найбільших роботодавців в Україні, на підприємстві працюють понад 300 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram