ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром" нарахував Україні $670 млн боргу за поставлений на Донбас газ

"Нафтогаз" платити відмовився

"Газпром" нарахував Україні $670 млн боргу за поставлений на Донбас газ
Фото: EPA/UPG

Російський "Газпром" зажадав від "Нафтогазу України" заплатити 670 млн доларів за постачання газу на територію, яка не контролюється Україною.

"У нас єдиний контракт на постачання газу в Україну, в тому числі у Донецьку та Луганську області, де живуть українські громадяни, працюють українські підприємства. Немає ніяких окремих рахунків", - сказав заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв на прес-конференції в Москві у вівторок.

18 травня "Нафтогаз" повідомив, що не платитиме 670 млн доларів, які нарахував "Газпром" за постачання газу на непідконтрольні території Донецької та Луганської областей в період з лютого 2015 року по квітень 2016 року.

"Нафтогаз" не приймає газ за контрактом "Газпрому" на газовимірювальних станціях (ГВС) Прохорівка і Платове. Дані про постачання газу на зазначені ГВС не можуть використовуватися у підготовці актів здачі-приймання природного газу і, відповідно, обсяги цього газу не підлягають оплаті "Нафтогазом", - заявили у компанії.

Нагадаємо, поставки "Газпрому" на окупований Донбас почалися в середині лютого 2015 року. "Газпром" вважає, що це постачання здійснюється за контрактом з "Нафтогазом України", і нараховує Україні борг. У свою чергу, "Нафтогаз" неодноразово заявляв, що не збирається платити "Газпрому" за постачання газу на Донбас, бо не замовляв його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram