ГоловнаЕкономікаФінанси

Сбербанк заявив про відсутність планів з продажу української "дочки"

Установа є прибутковим бізнесом

Сбербанк заявив про відсутність планів з продажу української "дочки"
Сбербанк России
Фото: Пресс-служба горсовета

Заступник голови російського Сбербанку Олександр Морозов заявив, що установа не планує продавати свою українську "дочку".

"У нас на сьогодні немає жодних конкретних планів з цього приводу", - цитує "РИА Новости" його заяву, зроблену 25 травня під час телефонної конференції.

Морозов зазначив, що Сбербанк в Україні є прибутковим бізнесом.

"Ми робимо все, що маємо робити в такій ситуації, обмежуючи по можливості ті ризики, які несе банк у цій юрисдикції, але при цьому далі повноцінно функціонуємо як банківський інститут, один із провідних банківських інститутів, що залишилися на території України", - сказав банкір.

Нагадаємо, російська газета "Коммерсантъ" минулого тижня написала, що російські державні банки Сбербанк, ВТБ і Внешэкономбанк шукають можливість продати дочірні фінансові установи в Україні. Джерела видання повідомили, що Сбербанк вів переговори про продаж своєї "дочки", проте вони не увінчалися успіхом. Проте банк досі шукає покупця.

Сбербанкє одним із найбільших в Україні. Його активи перевищують 56 млрд гривень, більше мають тільки Приватбанк, Ощадбанк та Укрексімбанк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram