ГоловнаЕкономікаДержава

Фонд держмайна заявив про п'ятьох потенційних покупців ОПЗ

Усі зацікавлені особи знають цей завод дуже добре

Фонд держмайна заявив про п'ятьох потенційних покупців ОПЗ
Фото: tsn.ua

На сьогодні є п'ять потенційних покупців Одеського припортового заводу (ОПЗ), і ще стільки само інвесторів поки що вирішують, долучатися до цих торгів чи ні.

Про це голова Фонду держмайна Ігор Білоус повідомив ZN.UA.

"На сьогоднішній момент усі зацікавлені особи знають цей завод дуже добре. Вони або торгували з ним, або обслуговували його. У кожнім разі для них це знайомий об'єкт. Але я впевнений, що будуть і нові учасники. Наприклад, є арабська компанія, яка має свій газ, свої заводи і мільярди для інвестицій. Вони цікавляться ОПЗ", - повідомив Білоус. За його словами, деякі потенційні учасники вже надіслали листи, що братимуть участь у торгах і підписали договір про конфіденційність.

Голова Фонду держмайна також повідомив, що паралельно створено кваліфікаційну комісія, яка буде збирати документацію про потенційних покупців і вирішуватиме, чи допускати їх до торгів.

"У кваліфікаційну комісію входять представники Фонду держмайна. Також будемо залучати СБУ, Держфінмоніторинг, АМКУ. Будуть і спостерігачі від міжнародних організацій. Ми вже говорили з ЄБРР, МВФ і Світовим банком - вони, швидше за все, делегують представництво будь-якої з міжнародних компаній", - розповів Ігор Білоус.

Нагадаємо, в середу уряд затвердив умови і стартову ціну продажу Одеського припортового заводу.

Оцінювач визначив стартову ціну державного пакета акцій (99,6%) ОПЗ в розмірі 13,175 млрд гривень. ОПЗ має найбільше у СНД виробництво аміаку і просто велике виробництво карбаміду, а також унікальний - єдиний у країні - термінал для перевалки аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram