ГоловнаЕкономікаДержава

ФДМУ прогнозує продаж ОПЗ в середині літа

Приватизація заводу повинна принести в казну мінімум 13 млрд гривень.

ФДМУ прогнозує продаж ОПЗ в середині літа
Фото: tsn.ua

Голова Фонду держмайна Ігор Білоус назвав терміни приватизації Одеського припортового заводу. За його словами, угода відбудеться щонайшвидше всередині липня.

"Після того як Кабмін опублікує розпорядження про стартову ціну й умови продажу ОПЗ, наше завдання - провести прозору та професійну приватизацію. І Фонд, і завод до цього повністю готові. Сподіваюся, ми оголосимо продаж у перших числах червня, після чого протягом 45 днів, як передбачено законодавством, триватиме підготовка: потенційні учасники надішлють заявки і необхідний пакет документів, які вивчатиме приватизаційна комісія", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, в середу уряд затвердив умови і стартову ціну продажу Одеського припортового заводу.

Стартову ціну державного пакету акцій (99,6%) ОПЗ оцінювач визначив у розмірі 13,175 млрд гривень. ОПЗ має найбільше в СНД виробництво аміаку і просто велике виробництво карбаміду, а також унікальний - єдиний у країні - термінал для перевалки аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса.

За даними ФДМ, підприємством цікавляться польське підприємство Ciech, глобальна компанія Yara, американська корпорація Koch Fertilizers, американська компанія CF Industries та інші. У цілому потенційних інвесторів є близько десятка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram