ГоловнаЕкономікаФінанси

Фідобанк повідомив про тимчасові труднощі через проблеми з ліквідністю

У банку запевняють, що керівництво докладає всіх зусиль для вирішення ситуації

Фідобанк повідомив про тимчасові труднощі через проблеми з ліквідністю
Фидобанк
Фото: finbalance.com.ua

Фідобанк (Київ) повідомив про тимчасові труднощі і проблеми з ліквідністю, які переживає фінустанова.

Про це йдеться в зверненні до клієнтів на офіційному сайті банку.

"Шановні клієнти, на початку тижня в Фідобанку намітився незначний розрив ліквідності, який не складав для діяльності банку істотного ризику. Багатоканальний інформаційний тиск на клієнтів за допомогою особистих дзвінків, форумів і ЗМІ призвів до різкого одномоментного відтоку коштів з рахунків клієнтів за останню добу, що погіршило ситуацію. Внаслідок цього зараз банк зазнає труднощів зі своєчасним виконанням операцій клієнтів", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що керівництво банку докладає всіх зусиль для вирішення ситуації і стабілізації роботи банку.

Нагадаємо, в березні 2015 року Фідобанк заявив про намір збільшити статутний капітал на 90 млн грн за рахунок додаткових внесків шляхом приватного розміщення акцій. За інформацією Нацбанку, на 1 жовтня 2015 року статутний капітал банку становив 2,316 млрд грн.

У січні власник і голова правління банку Олександр Адаріч збільшив регулятивний капітал на 90 млн грн на умовах субординованого боргу, при цьому Адаріч виступив як інвестор-фізична особа.

У березні 2016 року Адаріч, який є також акціонером Євробанку (Київ), заявив про намір об'єднати обидва банки, а також залучити іноземного інвестора. 10 травня з'явилося повідомлення, що брат президента Казахстану  Болат Назарбаєв збирається купити 50% Євробанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram