ГоловнаЕкономікаБізнес

У Фінляндії відновлять виробництво телефонів Nokia

Бренд викупила в Microsoft фінська HMD Global.

У Фінляндії відновлять виробництво телефонів Nokia

Компанія Microsoft продала свій бізнес з виробництва кнопкових телефонів компаніям FIH Mobile (дочірньому підприємству китайської Foxconn) і HMD Global (Фінляндія).

Як сказано в повідомленні Microsoft, вартість операції становитиме 350 млн доларів. Її закриють у другій половині 2016 року. Microsoft передасть зазначеним компаніям бренди, включаючи Nokia, програмне забезпечення, сервіси та серверну мережу. До нових роботодавців перейдуть 4500 співробітників.

На сайті Nokia, своєю чергою, з'явився ширший прес-реліз, у якому повідомляють про плани разом із HMD Global відновити випуск телефонів і планшетів під своїм брендом. HMD стане власником глобальної ліцензії на виробництво пристроїв під торговою маркою Nokia на десять років. Nokia Technologies, своєю чергою, буде отримувати роялті від HMD.

HMD Global планує вкласти у виробництво понад 500 млн доларів протягом найближчих трьох років.

Компанія буде випускати і кнопкові телефони, і смартфони та планшети на операційній системі Android.

Гендиректором HMD стане Арто Нуммела, який раніше обіймав керівну посади в Nokia, а зараз очолює мобільний бізнес Microsoft в Азії та Африці. Президентом компанії стане Флоріан Зайхе, який раніше теж займав високу посаду в Nokia.

Нагадаємо, що 2013 року Microsoft купив мобільний бізнес Nokia за 5,4 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram