ГоловнаЕкономікаФінанси

Російські держбанки повідомили про бажання покинути Україну

Сбербанк, ВТБ і Внешэкономбанк шукають покупців на дочірні банки

Російські держбанки повідомили про бажання покинути Україну
Архив
Фото: Пресс-служба горсовета Черновцов

Російські державні банки шукають можливість продати дочірні фінансові установи в Україні.

Як повідомляє російська газета "Коммерсантъ", покинути український ринок збираються Сбербанк, ВТБ і Внешэкономбанк. Джерела видання повідомили, що Сбербанк вів переговори про продаж своєї "дочки", але вони не увінчалися успіхом. Проте банк продовжує шукати покупця.

У ВТБ газету повідомили, що в Україні їхній банк зазнає серйозних втрат, у тому числі у зв'язку з неповерненням за кредитами. У прес-службі банку також зазначили, що "тема присутності російських банків в Україні надзвичайно політизована", нагадавши про акти вандалізму у відділеннях ВТБ. Напередодні про можливий продаж своєї "дочки" в Україні на "Дні інвестора" в Лондоні повідомив глава банку Андрій Костін. "Ми не бачимо там великих можливостей, як економічних так і політичних. Я думаю, якщо б нам випав такий шанс, ми б навіть продали цей бізнес", - сказав він.

За інформацією "Коммерсанта", покупця на дочірній Промінвестбанк шукає і Внешэкономбанк.

При цьому газета нагадує, що раніше держбанки не повідомляли про плани продажу своїх дочок. Понад те, дані Національного банку України показують, що Сбербанк в Україні вийшов на прибуток, а ВТБ і ВЭБ скоротили збитки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram