ГоловнаЕкономікаБізнес

Вищий госпсуд підтвердив реприватизацію Київського іподрому

Будівлю площею 2,5 тис. кв. м повернуть у комунальну власність.

Вищий госпсуд підтвердив реприватизацію Київського іподрому
Фото: Макс Левин

Вищий господарський суд визнав законними рішення судів попередніх інстанцій про визнання недійсним договору купівлі-продажу головного корпусу комунального підприємства "Київський іподром" на проспекті Академіка Глушкова, 10.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

2010 року за результатами аукціону між Головним управлінням комунальної власності Київської міської державної адміністрації та комерційною структурою було укладено договір купівлі-продажу будівлі головного корпусу іподрому площею понад 2,5 тис. кв. м.

Суди, які розглядали позов, погодилися з доводами прокурора про порушення порядку приватизації майна і фактичного непроведення аукціону, що стало підставою для визнання договору недійсним.

Нагадаємо, у вересні 2015 року прокуратура подала позов у господарський суд Києва про визнання недійсним договору купівлі-продажу будівлі головного корпусу київського іподрому. Суд цей позов задовольнив, а апеляційна інстанція вердикт підтвердила.

2014 року тодішній голова КМДА Володимир Бондаренко заявив, що на місці Київського іподрому можуть побудувати торговий центр IKEA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram