ГоловнаЕкономікаДержава

Міністр інфраструктури назвав 90% українських доріг безнадійними

Держава витратить цього року 19 млрд гривень на їх ремонт.

Міністр інфраструктури назвав 90% українських доріг безнадійними
Фото: twitter.com/VGroysman

Міністр інфраструктури Володимир Омелян назвав 90% українських доріг безнадійними, повідомляє прес-служба відомства.

"У нас непростий спадок: в Україні близько 170 тис. кілометрів доріг, із них 90% перебувають у безнадійному стані. Цього року більш ніж 19 млрд гривень виділено на відновлення українських доріг. Нинішній уряд пріоритетом номер один зробив питання відновлення українських доріг. Ми віримо, що цей рік стане переломним і в підході до робіт, і в питанні якості і контролю за використанням цих коштів", - сказав він в ефірі "Інтера" в неділю ввечері.

За словами міністра, з цією метою буде створено моніторингову групу, яка буде відслідковувати всі тендерні закупівлі і якість виконаних робіт.

При цьому Омелян наголосив, що важливим моментом має стати жорсткий контроль за вагою вантажівок, які пересуваються українськими дорогами.

"Ми спеціально почали контроль, поки що вибірковий, на півдні України, оскільки в нас є певні обмеження і у грошах, і техніці. Ми пояснюємо всім: машини з навантаженням понад 40 тонн дорогами України їздити не будуть", - заявив міністр.

Нагадаємо, в середині березня Кабмін затвердив виділення з держбюджету 6,5 млрд грн на ремонт і будівництво доріг в Україні у 2016 році. Ще 7,7 млрд гривень на ці цілі повинні виділити місцева влада і міжнародні фінансові організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram