ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд у справі про зняття санкцій з "МСЛ" перенесено на 26 травня

Акціонер компанії вважає, що її підставили конкуренти

Суд у справі про зняття санкцій з "МСЛ" перенесено на 26 травня
Фото: msl.ua

Вищий адміністративний суд Києва переніс засідання у справі про звільнення одного з найбільших українських операторів лотерей "МСЛ" від антиросійських санкцій на 26 травня.

Про це пише УНІАН.

Таке рішення ухвалила суддя Світлана Головчук в ході засідання в четвер, 12 травня, у зв'язку з відсутністю документів, які стали підставою для прийняття рішення про включення компанії "МСЛ" до "санкційного списку".

"Суд, порадившись на місці, ухвалив рішення повторно зобов'язати відповідача надати суду документи, на які міститься посилання в рішенні РНБО від 2 вересня 2015 року та розпорядженні Кабміну від 12 серпня 2015 року №808, а також документи СБУ невідомо якого змісту... Ми оголошуємо перерву до 26 травня до 14.30", - сказала суддя.

Представник з боку президента України Дмитро Гуцал, який був присутній під час засідання, повідомив, що президент України Петро Порошенко не приймав власного рішення про внесення компанії до "списку санкцій", а тільки затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) відповідним указом. При цьому представник з боку РНБО на засідання не з'явився.

Як повідомив журналістам головний акціонер компанії "МСЛ" Маркос Шіапаніс, також присутній на засіданні, звинувачення проти оператора лотерей є необґрунтованими і додав, що загострення ситуації навколо діяльності компанії "МСЛ" почалося ще у 2014 році.

"Жодних не було підстав, щоб нас звинуватити з приводу спілкування з російською стороною, щоб нас поставили на санкції. Я думаю, що все це йде від наших конкурентів, які працюють в Україні", - сказав Шиапаніс.

Як додала керівник юридичного управління "МСЛ" Марина Слободніченко, яка також була присутня на засіданні, у зв'язку з застосуванням санкцій, станом на сьогодні всі рахунки компанії заблоковані, і, як наслідок, вона не може здійснювати відрахування до державного бюджету.

"На сьогодні лотерейний ринок скорочується і з відрахувань до державного бюджету та взагалі за своїм статусом на території України", - сказала вона.

При цьому Слободніченко також зазначила необґрунтованість висунутих проти компанії "МСЛ" звинувачень і висловила сподівання щодо того, що під час наступного засідання суд зможе ухвалити остаточне рішення у цій справі.

"Ми дуже сподіваємося, що наступне судове засідання поставить крапку принаймні у питаннях правомірності введення санкцій щодо нашого оператора... Якщо таку відповідь не дадуть, то це тільки підтвердить той факт, що на сьогодні відсутні будь-які підстави і докази застосування до нас санкцій", - підсумувала вона.

Нагадаємо, 16 вересня 2015 року Порошенко підписав указ, яким затвердив рішення РНБО від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Санкції вводяться терміном на один рік. Обмежувальні заходи стосуються понад 400 фізичних і понад 90 юридичних осіб РФ та інших країн, причетних до анексії Криму та агресії на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram