ГоловнаЕкономікаДержава

Російському заводу з бюджету незаконно відшкодували 800 тис. грн податків

Комерсанти значно завищили вартість поставок у документації

Російському заводу з бюджету незаконно відшкодували 800 тис. грн податків
Фото: podrobnosti.ua

Співробітники Служби безпеки та прокуратури викрили механізм привласнення державних коштів менеджментом одного з російських підприємств, розташованого у Черкаській області.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Керівництво електромеханічного заводу минулого року уклало договір на постачання продукції з одним з українських підприємств. У документах комерсанти значно завищили вартість постачання.

Ця документація стала підставою для подачі менеджментом "заявок" на відшкодування з держбюджету податку на додану вартість. У підсумку російський завод незаконно отримав понад 800 тис. гривень держкоштів.

Під час обшуків в офісах підприємства правоохоронці вилучили документацію, печатки, штампи, які доводять проведення фінансової операції.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше суд повернув у держвласність майновий комплекс Шполянського заводу запасних частин філії ВАТ "Метровагонмаш", який раніше незаконно віддали російському підприємству.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram