ГоловнаЕкономікаФінанси

Місія МВФ їде в Україну

Експерти з'ясують, чи варто давати Києву третій транш кредиту

Місія МВФ їде в Україну
Фото: EPA/UPG

Місія Міжнародного валютного фонду працюватиме у Києві в період з 10 по 18 травня, вивчаючи умови для надання Україні чергового траншу кредиту.

Про це йдеться в повідомленні фонду в четвер.

"Місія продовжить на політичному рівні дискусії з українською владою в контексті другого перегляду програми, підтримуваної фінансуванням в рамках угоди EFF", - цитують у релізі коментар постійного представника МВФ в Україні Жерома Ваше.

Місію очолить Рон Ван Руден.

Нагадаємо, що Україна з вересня минулого року не може отримати третій транш кредиту МВФ. Останнім часом фонд чекав прояснення ситуації навколо уряду України і парламентської коаліції.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України на $17 млрд спочатку передбачала проведення щоквартального перегляду програми, виділення Києву у 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Однак дотепер країна отримала лише перший транш на $5 млрд і другий - на $1,7 млрд.

10 лютого голова МВФ Крістін Лагард заявила, що програму фінансування України можуть зупинити через повільний прогрес, який демонструє Україна в поліпшенні державного управління, боротьбі з корупцією і у зменшенні впливу корисливих інтересів на політику.

Однією з умов для надання кредиту було підвищення цін на газ. Також необхідно ухвалити 19 законопроектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram