ГоловнаЕкономікаДержава

Працівники "Укрспирту" обрали нового голову профкому

Попередньому голові висловили недовіру.

Працівники "Укрспирту" обрали нового голову профкому
Фото: ukranews.com

Сьогодні Об'єднана організація профспілки працівників АПК в ДП "Укрспирт" під час позачергової звітно-виборної конференції обрала нових членів профкому та нового лідера профспілкового руху Віталія Сосницького, висловивши недовіру і визнавши незадовільною роботу попереднього голови профкому Романа Сметанюка. Конференцію, в якій взяли участь понад сто делегатів з усієї України, провели в будівлі Міністерства аграрної політики і продовольства. На ній також були присутні представники профспілкових організацій МінАПК.

"Будемо працювати пліч-о-пліч з адміністрацією ДП "Укрспирт", робити все, щоб спиртова галузь працювала і збільшувала продуктивність - а, відповідно, прибуток і фонд заробітної плати, - сказав Віталій Сосницький виданню. - Розширення виробництва, боротьба з контрабандою, приватизація держпідприємства і добробут його працівників - мої основні цілі".

Серед пріоритетів своєї роботи Віталій Сосницький (понад 10 років пропрацював у сфері спиртового виробництва, є автором наукових робіт і доповідей, упродовж декількох років був заступником директора ДП "Укрспирт", - ред.) також назвав стабілізацію роботи профкому, проведення зустрічей із керівництвом і колективами підприємств, створення профспілкових організацій на тих заводах, де вони відсутні. "У разі приватизації спиртової галузі головне - врахувати інтереси трудового колективу, - уточнив він. - Активні зустрічі почнуться відразу ж після Великодня, коли відбудеться передача документації та завершення юридичного оформлення. Графік зустрічей із профспілковими організаціями сплануємо з керівництвом ДП "Укрспирт".

Також було внесено зміни до Положення про профспілку: тепер його голова не зможе одноосібно ухвалювати рішення - вони будуть колегіальними. Організація стала більш відкритою. "Ми зміцнили організацію, зробивши її ефективнішою. Люди повинні відчути її роботу, - зазначив член профкому, директор Залозецького підприємства ДП "Укрспирт" Максим Добровольський. - Ми також хочемо підтягнути до профспілки працівників лікеро-горілчаної промисловості, аграріїв. Упевнений, професійні якості й управлінський досвід Віталія Сосницького - відмінні інструменти для досягнення намічених цілей".

Нагадаємо, ДП "Укрспирт" - найбільший виробник високоякісного спирту та спиртовмісної продукції в Україні, що забезпечує сировиною низку галузей. Загальна виробнича потужність ДП "Укрспирт" - більш ніж 30 мільйонів декалітрів на рік. Його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram