ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ розширив список валют, в яких можна інвестувати в Україну

Першу групу класифікатора розширено до 23 валют

НБУ розширив список валют, в яких можна інвестувати в Україну

Національний банк з 4 травня 2016 року розширює список валют, в яких можна інвестувати в Україну.

Як повідомляє прес-служба НБУ, 19 квітня правління НБУ ухвалило постанову про внесення змін до класифікатора іноземних валют і банківських матеріалів, в якому перша група валют (вільно конвертовані) збільшується з 11 до 23.

Здійснення інвестицій в Україну дозволено тільки в валютах першої групи класифікатора, тому розширення переліку валют цієї групи спростить процес здійснення інвестицій з країн, де не використовуються долари, євро або інші валюти зі старого переліку.

Зокрема до нього додано:

  1. болгарський лев
  2. польський злотий
  3. румунський лей
  4. хорватська куна
  5. чеська крона
  6. угорський форинт
  7. китайський юань
  8. південнокорейська вона
  9. гонконгівський долар
  10. мексиканське песо
  11. новозеландський долар
  12. ізраїльський шекель
  13. сингапурський долар

Виключено зі списку ісландську крону. Залишаються в ньому австралійський долар, долар США, канадський долар, євро, японська єна, норвезька крона, данська крона, шведська крона, фунт стерлінгів, швейцарський франк, а також спеціальні права запозичення ("гроші" МВФ), золото, паладій, платина, срібло.

НБУ також зазначає, що після того, як МВФ ухвалить рішення внести юань до складу резервних валют, його теж можуть включити до складу резервних і в Україні.

Нагадаємо, попередній уряд розраховував отримати у 2016 році близько 10 млрд доларів кредитів від міжнародних фінансових організацій та 5 млрд доларів прямих вкладень від іноземних інвесторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram