ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова комітету ВР запропонував Гройсману офіційно поінформувати членів СОТ про підвищення експортного мита на металобрухт

Ціна за тонну підвищується на утричі

Голова комітету ВР запропонував Гройсману офіційно поінформувати членів СОТ про підвищення експортного мита на металобрухт
Виктор Галасюк
Фото: liashko.ua

Голова Комітету Верховної Ради з питань підприємництва та промислової політики Віктор Галасюк звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з пропозицією почати нотифікацію (офіційне інформування) країн-членів СОТ про підвищення експортного мита на металобрухт з 10 до 30 євро за тонну. Згідно з законом №3868, ухваленим 21 квітня 2016 року, експортне мито на металобрухт підвищують на три роки.

"Закон ухвалено з метою ліквідації дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку для першорядного забезпечення потреб оборонної промисловості і створення умов для відновлення об'єктів інфраструктури, - йдеться в листі Віктора Галасюка до Володимира Гройсмана. - Ці заходи повною мірою узгоджуються з положеннями статті XXI (b) ГАТТ "Винятки з міркувань безпеки". Держава може самостійно визначати, що є "значними інтересами безпеки", а також які заходи необхідно застосувати для захисту таких інтересів в конкретному випадку", - повідомляє "112.ua".

Нагадаємо, Україна є членом СОТ з 2005 року. Процедура нотифікації застосовується для інформування та погодження змін торгового режиму в країні-члені СОТ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram