ГоловнаЕкономікаБізнес

Ціна нафти впала на $2 після провалу переговорів у Досі

Brent торгується біля позначки $41 за барель

Ціна нафти впала на $2 після провалу переговорів у Досі
Фото: izvestia.ru

Ціна червневого ф'ючерсу на нафту марки Brent в перші хвилини торгів на Лондонській біржі ICE в понеділок, 18 квітня, опустилася до рівня $40,16 за барель, що на три долари нижче, ніж останні п'ятничні котирування. Однак подальшого падіння не сталося, і станом на 11:10 нафта торгувалася біля позначки $41,15 за барель.

Попередньої п'ятниці торги закрилися на позначці $43,10 за барель, тобто падіння зараз близько 4,5%. У понеділок рубль відносно євро і долара подешевшав на 2,3%.

Торги в понеділок стали першими після того, як у Досі безрезультатно закінчилися переговори про обмеження видобутку нафти. Найбільші країни-виробники ОПЕК і держави, які не входять у картель, не зуміли дійти згоди про замороження видобутку, підірвавши довіру до картелю і не вирішивши проблему надлишку пропозиції на світових ринках.

З середини червня 2014 року до кінця січня 2016 року ціни на нафту марки Brent знизилися вчетверо - зі $114,9 до $28 за барель. 16 лютого стало відомо, що три члени картелю - Саудівська Аравія, Катар, Венесуела - та Росія домовилися про замороження видобутку нафти на рівні січня, але тільки в тому разі, якщо до домовленості долучаться інші найбільші виробники.

Одним із головних опонентів ідеї обмежити видобуток став Іран, влада якого заявила, що розглядатиме питання про замороження рівня видобутку тільки після того, як вийде на досанкційний рівень видобутку нафти - близько 4 млн барелів на день.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram