ГоловнаЕкономікаБізнес

Стартував процес корпоратизації Об'єднаної гірничо-хімічної компанії

Держпідприємство стане акціонерним товариством.

Стартував процес корпоратизації Об'єднаної гірничо-хімічної компанії
Фото: dp.ric.ua

Державне підприємство "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" стане акціонерним товариством.

Як повідомляє прес-служба ДП, 25 квітня Фонд держмайна проведе конкурс для відбору оцінювача необоротних активів ОГХК, що є одним із перших кроків на шляху до корпоратизації. Оцінка майна дасть можливість розпочати наступний етап - акціонування.

"Акціонування необхідне для того, щоб згодом запропонувати інвестору пакет акцій компанії, за який наші підприємства отримають інвестиції і надію на розвиток. Ми раді, що ідея корпоратизації, яку ми просуваємо понад півроку, зрушила з мертвої точки і ми стали на шлях, який зробить ДП «ОГХК» більш прозорою і зрозумілою компанією для потенційних інвесторів", - заявив із цього приводу перший заступник генерального директора ДП "ОГХК" Олександр Гладушко.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року після закінчення договору оренди з ПрАТ "Кримський титан" Дмитра Фірташа Кабмін передав до сфери управління Мінекономрозвитку цілісні майнові комплекси Іршанського гірничо-збагачувального (Житомирська область) і Вільногірського гірничо-металургійного (Дніпропетровська область) комбінатів.

У листопаді 2015 року Верховна Рада ухвалила закон, який знижує поріг кворуму зборів учасників ТОВ з державною часткою з 60% до 50%, що повинно дозволити ОГКХ узяти контроль над Запорізьким титано-магнієвим комбінатом, який також раніше керувався менеджментом, близьким до Фірташа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram