ГоловнаЕкономікаБізнес

Павленко: перша українська молочна компанія почала експорт у ЄС

У Болгарії продаватимуть "Яготинське" і "Славію"

Павленко: перша українська молочна компанія почала експорт у ЄС

Два українські заводи групи "Молочний альянс" почали експорт своєї продукції на європейський ринок - у Болгарію, повідомила прес-служба Мінагрополітики.

Йдеться про ВАТ "Золотоніський маслоробний комбінат" (Черкаська обл.), який відправив на ринок ЄС 150 кг масла селянського та 560 кг твердих сирів в асортименті, а також ВАТ "Яготинський маслозавод" (Київська обл.), який експортував молоко "Славія" і молоко "Яготинське для дітей".

Як зазначив міністр Олексій Павленко, можливість поставляти продукцію на європейський ринок створює нові можливості і стимули для розвитку української молочної галузі, модернізації виробництва, підвищення якості продукції.

"Доступ на ринок ЄС українські молокопереробні компанії отримали від Єврокомісії 10 січня цього року. І вже сьогодні ми констатуємо прогрес у просуванні вітчизняного виробника молока і молокопродуктів на ринок Європейського Союзу. Це свідчення того, що в Україні виробляється продукція належної якості і безпеки, яка визнається світом", - підкреслив Павленко.

Він додав, що сьогодні сільське господарство є ключовою експортною галуззю в Україні - частка агросектору у загальному експорті України становить 38%, крім того, аграрна галузь забезпечила 12% загального обсягу ВВП. Зараз Україна поставляє продукцію у 190 країн. У 2015-2016 роках було відкрито 11 нових країн для майже 300 підприємств м'ясо-молочної галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram