ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд заблокував конкурсний відбір гендиректора "Центренерго"

Рішення прийнято на підставі позову власника 100 акцій.

Суд заблокував конкурсний відбір гендиректора "Центренерго"
Фото: atn.ua

Окружний адміністративний суд Києва заблокував конкурсний відбір гендиректора компанії "Центренерго".

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус у твіттері.

"За 1,5 години до засідання номінаційного комітету з Центренерго конкурс заблокований судом на підставі позову власника 100 акцій", - написав він.

Йдеться про В'ячеслава Хижніченка, який вступив у справу іншого позивача в п'ятницю, 8 квітня. Він повідомив суду, що конкурс порушує його права як акціонера. Оскільки держава в особі Фонду держмайна володіє тільки 78,29% акцій "Центренерго", інші акціонери мають право брати участь в конкурсному процесі в форматі загальних зборів.

Суддя Ігор Іщук визнав претензії Хижніченка справедливими і постановив припинити конкурсний відбір.

До складу "Центренерго" входять три ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної потужності електростанцій України. На ТЕС компанії встановлено 23 енергоблоки потужністю від 175 до 800 МВт, з яких 18 блоків - вугільні, а 5 призначені для використання газомазутного палива.

Державі належать 78,289% компанії.

Станції "Центренерго" - це останні ТЕС, які ще перебувають у державній власності.

Більшість інших контролюється енергохолдингом ДТЕК Ріната Ахметова, якому належать компанії "Дніпроенерго" (Запорізька, Криворізька, Придніпровська ТЕС), "Східенерго" (Курахівська, Луганська, Зуївська ТЕС), "Західенерго" (Бурштинська, Добротвірська, Ладижинська ТЕС), "Донецькобленерго" (Миронівська ТЕС).

Донецький бізнесмен Ігор Гуменюк контролює ще дві станції - Старобешівську і Слов'янську, які належать компанії "Донбасенерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram