ГоловнаЕкономікаБізнес

Поліція вимагає призупинити незаконні рішення МЕРТ

Департамент захисту економіки зажадав призупинити низку наказів міністерства

Поліція вимагає призупинити незаконні рішення МЕРТ
Фото: metallolom.tiu.ru

Національна поліція України вимагає негайно провести позачергове засідання комісії МЕРТ з металобрухту для припинення її незаконних рішень щодо експорту металобрухту.

Призупинити процедуру видачі, реєстрації і оформлення карток за операціями з металобрухтом, а також припинити реєстрацію зовнішньоекономічних контрактів і видачу нових карток вимагає Департамент захисту економіки Національної поліції України. Про це він повідомляє у своєму листі від 5 квітня, який оприлюднили "Українські новини".

На вимогу Національної поліції комісія з металобрухту МЕРТ зобов'язана відповідно до статті 23 Закону України "Про Національну поліцію" негайно, до 8 квітня, зібратися на своє засідання і призупинити дії наказів №446 від 16 березня 2016 року і №519 від 28 березня 2016 року, згідно з якими комісія розподілила експортні квоти на 450 тисяч тонн металобрухту, і призупинити процедури митного оформлення експортних операцій з металобрухтом.

Як повідомляється в листі Національної поліції, цей розподіл експортних квот відбувся всупереч судовому рішенню Окружного суду міста Києва, в якому було зупинено наказ МЕРТ "Про затвердження розрахункового балансу утворення і споживання металобрухту на внутрішньому ринку на 2016 рік" №337. Це рішення Окружного суду, згідно з листом Національної поліції, співробітники МЕРТ не довели до відома членів комісії, хоча і знали про його існування.

На позачерговому засіданні комісія зобов'язана припинити процедури видачі, реєстрації і оформлення карток реєстрації-обліку на операції з металобрухтом і припинити реєстрацію зовнішньоекономічних контрактів і видачу карток реєстрації-обміну на підставі наказів МЕРТ №446 і №519, які згадувалися вище. Виходячи зі змісту листа, Міністерство мусить повідомити Державну фіскальну службу про необхідність призупинення митного оформлення договорів на експорт брухту. Призупинення цих рішень має тривати до ухвалення Окружним судом Києва остаточного вердикту щодо законності наказу МЕРТ про баланс брухту №337.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram