ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрпошту" очолить менеджер KPMG US

Ігоря Смілянського вибрали з 48 претендентів

"Укрпошту" очолить менеджер KPMG US
Фото: linkedin.com / Igor Smelyansky

Підприємство "Укрпошта" очолить співробітник американського офісу аудиторської компанії KPMG Ігор Смілянський.

Про це повідомила прес-служба Мінекономіки.

Смілянський має 17 років досвіду у сфері стратегічного, управлінського і фінансового консалтингу, в т.ч. у провідних світових консалтингових компаніях. Зараз працює у Нью-Йорку (США), має досвід роботи в Україні (в банку ПУМБ) та інших країнах світу (США і Росії). Отримав ступінь МВА у Georgetown University і ступінь Juris Doctor у George Washington University Law School.

Його вибрали з 48 претендентів. Конкурс проходив у два етапи: спочатку заслухали всі конкурсні пропозиції, після чого в комітет з призначень подали чотирьох головних претендентів. У фіналі конкурсу Смілянський обійшов Гарро Ван Граафейланда, Гінтаутаса Мажейку і Олександра Перцовського.

Серед перших кроків, які планує Смілянський на 2016 рік, - затвердження довгострокової стратегії "Укрпошти", розгляд можливості приватизації 25%-ї частки підприємства, реєстрації Поштового банку, зміна топ-менеджменту й організаційної структури, впровадження нової зарплатної системи, перегляд тарифів.

Також він планує провести скорочення на пошті, щоб кошти, що звільняться, направити на підвищення зарплат тим, хто залишиться.

Смілянський володіє англійською, російською та українською мовами.

"Укрпошта" є національним оператором поштового зв'язку, який має у своєму розпорядженні більш ніж 11 тисяч поштових відділень. В.о. гендиректора є Ігор Ткачук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram