ГоловнаЕкономікаДержава

Україна готова купувати газ у Росії за $160-170, - Демчишин

Міністр енергетики вважає ціну, яку пропонує "Газпром", невигідною

Україна готова купувати газ у Росії за $160-170, - Демчишин
Министр Владимир Демчишин

Ціна на газ, яку  пропонує російський "Газпром", є комерційно невигідною для України.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин в інтерв'ю російському інформагентству "РИА Новости".

"Між" Нафтогазом "і" Газпромом "є договір, підписаний в 2009 році, в якому є формула прив'язки до газойлю. Ми говоримо про те, що ця ціна є недостатньою для того, щоб Україні було комерційно вигідно купувати за нею газ. А якоїсь крайньої ситуації, яку продавець міг би очікувати, зараз немає. Запасів газу у нас достатньо, опалювальний сезон закінчується", - сказав Демчишин.

За його словами, Україна готова купувати газ у Росії за 160-170 доларів.

"160-170 доларів, в цьому діапазоні. Це справедлива ринкова ціна", - підкреслив міністр енергетики. Він також зазначив, що за 170 доларів Україна купує газ у німецьких трейдерів.

Нагадаємо, що на перший квартал Росія надала Україні 18-доларову знижку на газ, проте навіть за ціною 212 доларів "Нафтогаз" не закупив жодного кубометра. З 1 квітня цього року знижка скасовується.

1 квітня міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що контрактна ціна на газ для України на другий квартал складе менш як 180 доларів за 1 тис. куб. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram