ГоловнаЕкономікаБізнес

Лієв: 400 тис. га землі в Криму без дніпровської води стали неродючими

У 26 населених пунктах з 2014 року перейшли на привізну воду

Лієв: 400 тис. га землі в Криму без дніпровської води стали неродючими
Александр Лиев
Фото: Макс Требухов

У зв'язку з припиненням надходження дніпровської води в Північно-Кримський канал 400 тис. га землі в Криму стали неродючими.

Про це на прес-конференції в Інституті Горшеніна сказав Олександр Лієв, радник міністра аграрної політики і продовольства України, кримський політик.

"400 тисяч га землі без Північно-Кримського каналу є неродючими. Обслуговують цю землю майже 700 тис. осіб, які живуть переважно на півночі і в центральній частині Криму. В цих районах зараз дуже серйозна проблема не тільки з тим, як вести сільське господарство, але і зі споживанням води, оскільки багато цих районів використовували артезіанські свердловини і воду підземних джерел. Так ось ці джерела теж поповнювалися з Північно-Кримського каналу. І зараз у багатьох свердловинах дебет настільки слабкий, що воду в Крим довозять у значно більшу кількість населених пунктів. За нашими джерелами, це 26 населених пунктів додалося до того, що було раніше", - заявив він.

При цьому Лієв підкреслив, що до голоду на півострові це не призведе. "Голоду не буде, але дуже сильно постраждає соціальний рівень кримчан", - сказав він.

Нагадаємо, Україна забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram