ГоловнаЕкономікаБізнес

"Люди з російськими паспортами знищують український газовидобуток", - Сергій Соболєв

"Люди з російськими паспортами знищують український газовидобуток", - Сергій Соболєв
Фото: Макс Требухов

Україна може втратити свою найбільшу державну газовидобувну компанію, якщо уряд і далі проводитиме на підприємстві таку саму провальну кадрову політику, а також ставитиме "Укргазвидобування" в нерівні умови з конкурентами. Про це заявив народний депутат Сергій Соболєв.

"Що уряд допустив з "Укргазвидобуванням" - спочатку там одні клани правили. Тепер, за інформацією, там люди з російськими паспортами і громадянством РФ. Це приклад того, що "Укргазвидобування" фактично розглядається як об'єкт, з якого можна витягати брудні гроші, а не підприємство, яке може працювати, збільшувати прибуток і видобуток газу", - цитують парламентарія "Українські новини".

За його словами, триває свідоме знищення державного видобутку газу. Створюються умови, в яких держпідприємство буде знижувати видобуток, оскільки перебуває не в однакових умовах із приватним бізнесом.

На думку Соболєва, СБУ зобов'язана розслідувати факти наявності в керівництві "Укргазвидобування" людей, пов'язаних із Росією.

Нагадаємо, народний депутат Михайло Головко звинуватив голову "Укргазвидобування" Олега Прохоренка у співпраці зі спецслужбами Російської Федерації. За його словами, Прохоренко оточив себе менеджерами, які недавно працювали в російських нафтових компаніях, багато хто з них має російське громадянство. На думку нардепа, діяльність цих людей "спрямована проти засад національної безпеки України, і є всі підстави стверджувати, що люди, яких Прохоренко привів в "Укргазвидобування", зловживаючи своїм службовим становищем, розкрадають державні кошти".

Зокрема, депутат вимагає у СБУ перевірити громадянство керівника напряму закупівель товарів і послуг ПАТ "Укргазвидобування" Андрія Токаря, начальника управління із закупівель товарів і послуг Андрія Глибоцького, директора з питань безпеки Григорія Супруна, радника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Андрія Хоменка, а також директора з формування методології закупівель НАК "Нафтогаз України" Романа Беляги. Саме Беляга, на думку Головка, здійснює "тіньове керівництво" "Укргазвидобуванням".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram