ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ скасував підсумки тендера з перенесення мобільних номерів

Впровадження послуги знову затягується.

АМКУ скасував підсумки тендера з перенесення мобільних номерів
Фото: tsn.ua

Антимонопольний комітет зобов'язав Український державний центр радіочастот (УДЦР) скасувати підсумки конкурсу з вибору компанії, яка впровадить послугу перенесення мобільних номерів.

Директор інформаційно-телекомунікаційного напряму УДЦР Вікторія Трощенко повідомила "Українські новини", що таке рішення АМКУ відкидає процедуру впровадження послуги фактично до самого початку.

"Вони нас зараз відкинули до моменту розкриття пропозицій учасників. Тиждень або п'ять днів ми будемо чекати на офіційний лист АМКУ. Після цього в нас знову пройде оцінка пропозицій, яка триватиме не менш ніж 20 днів. У підсумку ми витратимо на всі етапи ще десь півтора місяці", - заявила Трощенко.

Нагадаємо, 25 січня УДЦР оголосив, що розробкою бази даних перенесених номерів, яка необхідна для послуги зі збереження номера в разі зміни мобільного оператора, займатиметься компанія "Діалінк".

Свої пропозиції на тендер УДЦР подали шість компаній. Пропозиція "Діалінк" з самого початку не була найдешевшою. Компанія просила за свої послуги 71,8 млн гривень, тоді як, наприклад, Huawei Ukraine - всього 26,9 млн гривень. Однак пакет документів Huawei було визнано таким, що не відповідає умовам конкурсу. З цієї ж причини було відхилено заявки "ЕС АЙ центр" (39,6 млн гривень) і держпідприємства "Українські спеціальні системи" (89,3 млн гривень).

Серед трьох пропозицій, що залишилися, найбільше балів отримала заявка "Діалінк". Пропозиція Ericsson Україна за 107,8 млн гривень стала другою, пропозиція польської компанії T4B за 82,3 млн гривень - третьою.

31 липня 2015 року Нацкомісія з регулювання зв'язку та інформатизації затвердила порядок надання послуг із перенесення абонентських номерів (MNP). Щоб змінити оператора, зберігши звичний номер, абонентові потрібно буде звернутися з письмовою заявою до пункту обслуговування абонентів або заповнити анкету на сайті оператора.

Практичне надання послуги буде можливим після створення УДЦР спеціальної бази даних і підключення до неї операторів телекомунікацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram