ГоловнаЕкономікаБізнес

UkrLandFarming заявила про визнання боргу, через який оголошений дефолт компанії "Райз"

"Райз" продовжить боротьбу у всіх можливих інстанціях

UkrLandFarming заявила про визнання боргу, через який оголошений дефолт компанії "Райз"
Фото: latifundist.com

Агрохолдинг UkrLandFarming не визнає боргу в $17,536 млн перед "Нібулон", через який GAFTA оголосила дефолт компанії "Райз".

Про це інформує Latifundist.com.

"Компанія "Райз" не визнає боргу перед "Нібулон" і продовжить боротьбу у всіх можливих інстанціях", - йдеться в повідомленні прес-служби UkrLandFarming. Згідно з повідомленням, до придбання холдингом UkrLandFarming в 2011 році компанії "Райз" остання уклала договори на постачання 158 тис. т кукурудзи, які компанія "Райз" не змогла виконати з об'єктивних причин, а саме через квотування експорту кукурудзи з України в той час.

Як зазначається, компанія "Райз" не отримувала передоплати від компанії "Нібулон". Незважаючи на це, "Нібулон" продовжує спроби стягнути з "Райз" суму, рівну вартості всієї непоставленої кукурудзи, а так само штрафи і вартість юридичних послуг.

Беручи до уваги той факт, що компанія "Райз" фізично не могла відвантажити товар в зв'язку з відсутністю квот на експорт, а також враховуючи, що ніяких передоплат компанія "Райз" не отримувала, цей тривалий судовий розгляд у компанії вважають проявом жадібності і спробою отримати незаконну вигоду за рахунок українського виробника, сказано в повідомленні.

"Високий суд Лондона, який вважається одним з найавторитетніших в світі, 24 березня 2015 став на сторону компанії "Райз" і виніс рішення про перегляд рішення GAFTA", - стверджують у компанії.

Нагадаємо, один з творців бізнес-імперії "Нібулон" Андрій Вадатурський заявив, що ніякої змови зернотрейдерів немає і ніколи не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram