ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" почав формувати нове правління

Коболєв подав у МЕРТ на розгляд шість кандидатур

"Нафтогаз" почав формувати нове правління
Фото: Макс Левин

Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв подав до Мінекономіки на розгляд кандидатів для формування нового правління компанії. Про це пише профільне видання OilNews з посиланням на джерела в компанії.

Нинішній склад правління складається з чотирьох осіб: самого Коболєва, його першого заступника Сергія Переломи, заступника голови правління Сергія Коновця, і члена правління Юрія Колбушкіна. Ще один член правління Олександр Тодійчук помер у березні 2015 року.

На розгляд МЕРТ подано такі кандидатури: директор юридичного департаменту "Нафтогазу" Ярослав Теклюк, директор з питань енергозбереження та матеріально-технічного забезпечення Віталій Щербенко, директор з розвитку бізнесу Юрій Вітренко, директор з формування методології закупівель підприємствами сфери корпоративного управління НАК Роман Біляга, голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, а також голова "Укртрансгазу" Ігор Прокопів.

Нагадаємо, що в грудні 2015 року Кабмін дав старт реформуванню управління НАК "Нафтогаз України", затвердивши новий статут холдингу. Реформа включає створення незалежної наглядової ради та створення корпоративних функцій внутрішнього аудиту, комплаенсу, протидії корупції та управління ризиками, які будуть підпорядковані наглядовій раді.

До складу наглядової ради увійдуть 5 членів, з яких троє будуть незалежними, а двох призначатиме держава. Кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради відбиратиме Комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств, до складу якого входять 5 міністрів і 5 незалежних членів з міжнародних фінансових інститутів та бізнес-спільноти. Склад наглядової ради затверджуватиме Мінекономрозвитку. Міненерговугілля вже передало свої повноваження МЕРТ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram