ГоловнаЕкономікаБізнес

Українська горілчана компанія купила завод у Росії

Черняк тепер має чотири підприємства в Україні і два в РФ.

Українська горілчана компанія купила завод у Росії
Фото: www.dsnews.ua

Українська горілчана компанія Global Spirits, яка належить запорізькому бізнесмену Євгену Черняку, придбала лікеро-горілчаний завод "Родник і К" в місті Митищі, розташованому під Москвою. Про це повідомляє "Коммерсантъ".

З 29 грудня 2015 року новим власником ТОВ "Родник і К" стала кіпрська Oxford AMG-77 Ltd, якій належить горілчаний завод "Русский север" у Вологді. Також до холдингу Global Spirits входять завод "Хоритця" в Запоріжжі, Одеський коньячний завод, Полтавський ЛГЗ і "Кримський винний дім" у Феодосії (виробляє тихі та ігристі вина під марками Oreanda, "Кримські", "Південний Берег" і володіє виноградниками на 1,4 тис. га).

Потужність нового заводу Global Spirits - 2 млн дал на рік, при цьому 2015 року він випустив лише 0,58 млн дал горілки та інших алкогольних напоїв. Тут виробляють горілку "Русский графин" і коньяк "Российский".

Завод Черняка у Вологді торік випустив 2,1 млн дал алкогольної продукції. Частка Global Spirits на російському ринку - близько 4%, переважно це горілка "Хортиця" і "Мороша".

Нагадаємо, торік стало відомо, що найбільша горілчана компанія України "Баядера" купила Великоустюзький лікеро-горілчаний завод у Вологодській області Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram