ГоловнаЕкономікаБізнес

Туреччина визнала арештоване риболовецьке судно з Керчі українським

Суд у Стамбулі відхилив документи про російську власність на танкер "Таманський".

Туреччина визнала арештоване риболовецьке судно з Керчі українським

Адміністративний громадський суд Азіатської частини Стамбула визнав право власності на риболовецьке судно "Таманський", яке приписане до держпідприємства "Керченський морський рибний порт", за Україною, а не Росією.  Зараз судно перебуває під арештом в одному з турецьких портів.

Про це повідомив УНІАНу голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

"Був великий ризик того, що турецький суд міг прийняти документи Російської Федерації і визнати, що корабель, «націоналізований» у Криму, належить тепер не Україні, а Росії. Дуже позитивна новина сьогодні - це те, що такі документи від РФ не були визнані. Нам вдалося в судовому порядку визнати порушення процедури, яка привела до арешту, що дає Україні можливість цьому покласти край у виконавчій службі", - сказав він.

Нагадаємо, танкер "Таманський" був заарештований після того, як перед фрахтувальником (в цьому випадку - компанія Cowen Managmant SA, зареєстрована на Багамських островах, але кінцевим бенефіціаром її є російська компанія) була створена фіктивна заборгованість нібито за проведені ремонтні роботи на судні в 1,2 млн доларів, хоча за договором фрахту Cowen Managmant SA повинна була здійснювати ремонт судна власним коштом.

Під час заходу в турецький порт судно було арештовано і готувався його продаж за 1 млн доларів на аукціоні нібито для погашення заборгованості перед фрахтувальником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram