ГоловнаЕкономікаБізнес

Екс-голова ПЗЗ Кривопішин намагається поновитися на посаді

Залізничник заявив суду, що сумлінно виконував обов'язки

Колишній голова Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин намагається поновитися на посаді через Шевченківський райсуд Києва, пише ЛІГА.net. У своєму позові Кривопішин заявляє, що сумлінно виконував обов'язки голови ПЗЗ і розпорядження Кабінету Міністрів N244-р від 25 березня 2015 року стало для нього несподіванкою.

Видання зазначає, що це не перший позов Кривопішина до суду. Після звільнення він кілька разів намагався поновитися на посаді, але наразі безрезультатно.

Нагадаємо, 4 березня 2015 року Кабмін відсторонив Кривопішина від обов'язків начальника залізниці через підозри в розтраті держкоштів. Уряд призначив в.о. начальника Південно-Західної залізниці Володимира Тягульського, якого 16 березня не пустили на робоче місце люди в камуфляжі. УЗ повідомила, що невідомі провели в будівлю помічників Кривопішина, а безпосередньо їх координував начальник адміністративної служби Олексій Коновал.

Після цього в.о. гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк з 19 березня звільнив усе керівництво Південно-Західної залізниці. У відставку він відправив першого заступника начальника Південно-Західної залізниці Івана Федорка, головного ревізора Віктора Дзюника, головного інженера Володимира Осовика, заступник начальника Південно-Західної залізниці Івана Антонюка, директора з фінансових та економічних питань Сергія Горілея, начальника фінансово-економічної служби Ірину Василюк, директора з будівництва Олександра Погрібного.

Згодом він скасував своє рішення, але Кривопішина уряд все ж звільнив.

Напередодні невідомі спалили автомобіль Бланка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram