ГоловнаЕкономікаДержава

У 2016 році модернізація газових мереж Києва повністю завершиться, - "Київгаз"

Витрати на реконструкцію обладнання та налагодження стабільної роботи газових мереж обійшлися на 30% менше, ніж у компаній відповідного сервісного напрямку

У 2016 році модернізація газових мереж Києва повністю завершиться, - "Київгаз"
Фото: EPA/UPG

Компанія «Київгаз» провела підготовку до завершального етапу комплексної модернізації системи постачання газу жителям столиці. Відповідні роботи вже проводяться і завершаться у 2016 році. Це дасть можливість реалізувати програму повної модернізації газових мереж столиці, встановити обладнання газової безпеки останнього покоління, забезпечити принцип високотехнологічного інтелектуального контролю за поставками природного газу споживачам, перш за все населенню, повідомляє прес-служба компанії.

При цьому уточнюється, що протягом п'яти років (2010-2015 рр.) «Київгазу» вдалося знайти як фінансові, так і технічні можливості для реконструкції діючих і будівництва нових об'єктів систем газопостачання.

«П'ять років успішної роботи з модернізації «Київгазу» - це фундамент для подальших декількох десятиліть надійного, безпечного і стабільного газопостачання як для населення, так і для промисловості. Ми відмовилися від ганебного принципу проїдання і використання ресурсів, які залишили нам попередні покоління, що заснували і будували газові мережі столиці», - заявив голова правління «Київгазу» Сергій Горовий.

Як результат, напередодні завершального етапу модернізації мереж «Київгазу» було здійснено повну заміну технологічного обладнання та виконано капітальний ремонт 189 газорегуляторних пунктів (ГРП) з наявних 190 ГРП. Це дозволило закріпити безпеку газопостачання на рівні 100%.

Наразі вже відбулася повна заміна та реконструкція 3 головних ГРП і триває завершення робіт на ще одному ГРП. Зараз компанія «Київгаз» завершує підготовку і починає повний ремонт останніх 2 ГРП.

Особливу увагу «Київгаз» приділяє шафовим регуляторним пунктам (ШРП), які безпосередньо знаходяться в ланцюжку передачі природного газу до кінцевого споживача. І, відповідно, для компанії «Київгаз» ці об'єкти мали один з найвищих рівнів уваги, який мусить гарантувати безпеку подачі природного газу. З існуючих 184 ШРП було повністю замінено, а також проводяться завершальні ремонтні роботи, на 181 об'єкті.

З метою довговічності користування газовими мережами і уникнення їхньої корозії компанія «Київгаз» протягом 2011-2015 рр. здійснила будівництво 45 станцій катодного захисту. Роботи з будівництва ще 10 станцій наразі ведуться. Понад 50 станцій буде досить для потреб Києва.

Крім того, в компанії повідомили, що співробітники «Київгазу» забезпечені сучасним обладнанням. Протягом 2011-2015 рр. було суттєво оновлено автопарк і закуплено додаткові необхідні автомобілі спеціального призначення. Разом з відзначенням модернізацією і висококваліфікованим персоналом жителі Києва отримали ефективну аварійну службу, яка за своїм технічним оснащенням є однією з кращих аварійних служб порівняно з відповідними службами Євросоюзу, кажуть у прес-службі.

Для налагодження зворотного зв'язку зі споживачами і надання їм технічної підтримки було реалізовано клієнтські проекти - Сall-центр, «Єдине вікно», Відділ комплексного обслуговування, Геоінформаційна система газових мереж.

«Сумарно компанія «Київгаз» оцінює свої сукупні витрати на реконструкцію обладнання та налагодження стабільної роботи газових мереж на 30% менше, ніж зазвичай витрачають компанії відповідного сервісного напрямку», - заявив голова правління «Київгаз» Сергій Горовий.

Позитивні зрушення в діяльності компанії «Київгаз» було відзначено з боку міжнародних партнерів України. Зокрема, представник Економічного відділу Посольства США в Україні, дипломат Ані Барсон відвідала «Київгаз» на початку 2016 року і дала високу оцінку роботі компанії «Київгаз».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram