ГоловнаЕкономікаДержава

Україна заборонила транзит російських вантажівок

Кабмін звинуватив Росію в порушенні правил СОТ

Україна заборонила транзит російських вантажівок
Блокирование российских фур в Житомирской области
Фото: facebook.com / Рух Автомайдан Житомир

Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії, по території України.

Відповідне протокольне рішення ухвалено на урядовій нараді в понеділок вранці, 15 лютого.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, Російська Федерація в порушення правил і процедур Світової організації торгівлі і двосторонньої міжурядової угоди щодо автомобільних перевезень в односторонньому порядку зупинила рух українських вантажних автотранспортних засобів по території Росії. До моменту отримання пояснень від російської сторони і вирішення цього питання Україна також припиняє транзит.

Нагадаємо, напередодні Росія заборонила рух вантажівок з України. Приводом стала громадянська акція в Україні з блокування проїзду російських вантажівок до країн ЄС.

З 1 лютого призупинено в'їзд російських вантажівок на територію Польщі. Транзит з Росії в Європу переорієнтувався на кордон України зі Словаччиною та Угорщиною.

У відповідь в Україні почалася громадянська акція з блокування фур російських перевізників. Зараз їх блокують уже у трьох західних областях - Закарпатській, Волинській та Львівській.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram