ГоловнаЕкономікаДержава

Розенко відмовляється перевіряти соцвиплати на наявність "мертвих душ", - Мінфін

Міністр соцполітики не підтримав постанови Мінфіну, пославшись на брак часу на ознайомлення з ними.

Розенко відмовляється перевіряти соцвиплати на наявність "мертвих душ", - Мінфін
Фото: www.dyvys.in

Сьогодні на засіданні Кабміну міністр соцполітики Павло Розенко не підтримав пропозиції Мінфіну щодо верифікації (перевірки) соціальних і пенсійних виплат, що викликало велике здивування в Мінфіні. Про це LB.ua повідомив заступник міністра фінансів Роман Качур, який відповідає за проведення цієї рефоми.

Мінфін уніс на засідання уряду пакет постанов, які могли би створити базу для проведення повномасштабної перевірки всіх соціальних і пенсійних виплат у країні, в тому числі на наявність "мертвих душ". Зокрема, постанови дали би можливість створити інформаційну систему електронної верифікації та моніторингу соцдопомоги, пільг, субсидій, пенсій, зарплат та інших виплат, які здійснюються за рахунок коштів державного та місцевого бюджету, грошей Пенсійного фонду, фондів соцстраху. Ця система дозволила би виявити тих, хто отримує гроші платників податків шахрайським шляхом, підвищити адресність надання допомоги тим, хто її справді потребує.

Однак міністр соцполітики Павло Розенко не підтримав постанови, пославшись на те, що вони не були узгоджені з ним і що в нього немає часу з ними ознайомитися. Заява міністра соцполітики здивувала заступника міністра фінансів Романа Качура, який відповідає за проведення верифікації в Мінфіні.

"Заява пана Розенка викликає здивування, адже він бачив документи незадовго [до засідання] і навіть давав свої коментарі. Взагалі, принципи будь-яких перевірок не передбачають узгодження методів перевірки з тим, кого перевіряють", - сказав Качур.

Нагадаємо, у вересні Розенко звільнив усіх керівників Держслужби зайнятості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram