ГоловнаЕкономікаБізнес

На "Антонові" зібрали фюзеляж першого Ан-132

Завершити будівництво планується до кінця 2016 року

На "Антонові" зібрали фюзеляж першого Ан-132
Фото: antonov.com

На держпідприємстві "Антонов" 8 лютого завершили збірку фюзеляжу першого екземпляра нового транспортного літака Ан-132, повідомила в четвер прес-служба підприємства.

Після цього починаються роботи зі стикування крил, хвоста, пілонів, мотогондол, а також із монтажу льотних систем. Завершити будівництво планується до кінця 2016 року.

Після виконання серії випробувальних польотів "Антонов", разом із саудівськими партнерами King Abdulaziz City for Science and Technology і Taqnia Aeronautics Co. представлять літак потенційним замовникам у Королівстві Саудівська Аравія. Інтерес до літака також проявляють у Південно-Східній Азії і Латинській Америці.

Нагадаємо, в "Антонова" підписано меморандум про намір спільного виробництва 80 літаків Ан-132 для Саудівської Аравії. Частина літаків проводитиметься в Україні, але водночас із цим у Саудівській Аравії створюватимуться потужності для виробництва цього літака і компонентів на території королівства.

Інтелектуальна власність на літак розділена на рівні частки між двома сторонами. Вартість літака наразі не оприлюднюється. Ан-132 оснащуватиметься двигунами Pratt&Whitney - це побажання замовника. Рішення про те, чи буде підписано твердий контракт на 80 літаків, ухвалять після поставки першого зразка.

Його виробництво розпочалося у вересні 2015 року.

Ан-132 буде першим літаком у лінійці "Антонова" без російських комплектуючих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram