ГоловнаЕкономікаБізнес

В Австрії збанкрутувала компанія Activ Solar

Банкрутство компанії з українським корінням стало найбільшим в Австрії з початку 2016 року

В Австрії збанкрутувала компанія Activ Solar
Фото: activsolar.com

Компанія з українським корінням і штаб-квартирою у Відні - Activ Solar - збанкрутувала.

Про це повідомляє Німецька хвиля з посиланням на австрійське видання DiePresse.

Компанія, яка інвестувала проекти сонячної електрогенерації в Україні, накопичила більш як € 500 млн боргів. Як наслідок - суд Відня наказав компанії почати процес реструктуризації, сказано в повідомленні.

Як наголошується, в компанії 34 кредиторам вже запропонували платити 20 відсотків від заборгованості протягом двох років.

Як пише видання з посиланням на портал FirmenCompass, зараз небагата компанія Activ Solar на 100 відсотків належить віденському адвокату Стефану Бенешу. Головою компанії вказаний Каве Ертефай - зять Сергія Клюєва.

З екс-"регіоналами" Клюєвими Activ Solar пов'язують вже давно. Проте самі вони це категорично відкидають і неодноразово заявляли, що продали її. Як відомо, Андрій Клюєв був головою Адміністрації президента України Віктора Януковича і членом Партії регіонів. Його брат Сергій був депутатом Верховної Ради від тієї ж політсили.

Після того, як він втратив депутатську недоторканність в минулому році, Сергій Клюєв вирішив покинути країну, ймовірно, побоюючись арешту. Вважається, що він і його брат переховуються в Росії.

За даними FirmenCompass, банкрутство Activ Solar з € 503,4 млн боргів є поки що найбільшим в Австрії з початку 2016 року. При цьому борги компанії перевищують активи на 18,6 мільйона євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram