ГоловнаЕкономікаДержава

НБУ назвав відновлення співпраці з МВФ життєво необхідним

НБУ назвав відновлення співпраці з МВФ життєво необхідним
Фото: Макс Левин

Національний банк України назвав відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом життєво необхідним для забезпечення макроекономічної і фінансової стабільності.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України вживає заходів для забезпечення макроекономічної і фінансової стабільності. Зокрема, з цією метою ми проводимо стриману монетарну політику для зниження інфляції до цільового рівня в 12% на кінець 2016 року, а також валютні інтервенції для згладжування надмірних коливань курсу гривні. Тоді як досягненню цих цілей загрожують зовнішні шоки і внутрішня політична нестабільність. З огляду на це ми вважаємо життєво необхідним відновлення співпраці з міжнародними донорами та, передовсім, з Міжнародним валютним фондом", - сказано в повідомленні.

Відновлення співпраці з МВФ та іншими донорами в НБУ назвали передумовою зростання міжнародних резервів до 19,6 млрд дол. США на кінець 2016 року. Також це буде служити позитивним сигналом для інших міжнародних донорів і для приватних - іноземних і вітчизняних - інвесторів, сприятливо позначиться на платіжному балансі і стимулюватиме прискорення економічного зростання.

Національний банк відзначає, що подальша затримка з відновленням співпраці з МВФ може мати негативні наслідки як для фінансової стабільності нашої держави, так і для рівня добробуту громадян.

Нагадаємо, голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що програма фінансування України може бути зупинена. Після заяви євробонди України всього за годину подешевшали на 1,5-2,2% вартості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram