ГоловнаЕкономікаБізнес

Виконавчий директор Google отримав рекордну винагороду

Сандар Пічай може стати одним з найбільш високооплачуваних топ-менеджерів у світі

Виконавчий директор Google отримав рекордну винагороду
​Сандар Пи
Фото: 3dnews.ru

Головний виконавчий директор Google Inc. Сандар Пічай отримав винагороду у вигляді 273 тис. акцій компанії класу С, вартість яких оцінюється в $199 млн, повідомляє ІНТЕРФАКС, посилаючись на Bloomberg.

З огляду на такий солідний бонус, Пічай може стати одним з найбільш високооплачуваних топ-менеджерів у світі. Відзначається, що акції надійдуть в розпорядження голови компанії тільки в 2019 році, якщо він до того часу збереже свій пост.

Пічай, який раніше обіймав посаду віце-президента Google, очолив компанію після реорганізації в серпні минулого року. Співзасновники компанії Ларрі Пейдж і Сергій Брін зайняли пост відповідно головного виконавчого директора і президента материнського холдингу, Alphabet. Виконавчим головою ради директорів Alphabet став Ерік Шмідт, який раніше обіймав аналогічну посаду в Google.

Голова захмарного бізнесу компанії Дайан Грін отримала бонус у розмірі $42,8 млн, фіндиректор Рут Порат, що перейшла в Google з Morgan Stanley в минулому році, стала багатшою на $38,3 млн. Винагороди топ-менеджерам також видані в акціях на тих же умовах, що і бонус Пічая.

Нагадаємо, компанії Google заплатила Apple 1 мільярд доларів у 2014 році за те, щоб пошук Google використовувався за замовчуванням в iOS.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram