ГоловнаЕкономікаБізнес

Кваснєвський: Burisma забезпечить збільшення видобутку українського газу

Колишній президент Польщі входить до ради директорів газовидобувної компанії.

Кваснєвський: Burisma забезпечить збільшення видобутку українського газу
Фото: yes-ukraine.org

Колишній президент Польщі Александр Кваснєвський, який є незалежним директором однієї з найбільших приватних газовидобувних компаній України Burisma Holdings, вважає, що вона забезпечить збільшення видобутку українського газу і продовжить робити свій внесок у розвиток безпеки України та Європи.

Про це він сказав "Українським Новинам", коментуючи операцію про придбання газовидобувача "КУБ-Газ" компанією Resano Trading LLC (входить до групи компаній Burisma).

"Зниження енергозалежності є основоположним чинником для безпеки і стабільності України і, як наслідок, ключовою складовою європейської енергетичної безпеки. Сьогодні Burisma є найбільш технологічно і професійно підготовленою компанією, з необхідним досвідом видобутку природного газу в українських умовах", - повідомив Кваснєвський.

Він упевнений, що компанія зможе привнести істотні інвестиції в галузь і це позитивно позначиться на українській і європейській економіці та енергетичній безпеці.

"Використовуючи свій досвід і привносячи істотні інвестиції в енергетичну галузь, Burisma зможе забезпечити значне збільшення видобутку українського газу і продовжить робити свій істотний внесок у розвиток економіки та безпеки України, а також всього європейського континенту. Європа, зі свого боку, вітає укладення таких угод, які забезпечують добробут і безпеку "європейського дому", - заявив екс-президент Польщі.

Нагадаємо, що в понеділок, 1 лютого, канадська публічна компанія Serinus Energy Inc. оголосила про підписання угоди  продажу 70% акцій в українському проекті ТОВ "КУБ-Газ" і перебуває в процесі закриття угоди. Згідно з біржовим повідомленням компанії, покупцем виступить компанія Resano Trading LLC, яка є частиною групи Burisma.

ТОВ "КУБ-Газ" - українська компанія, що має 5 ліцензій на видобуток і 1 ліцензію на розвідку в Східній Україні. Раніше компанія була змушена скоротити персонал на третину. Через відсутність інвестицій за підсумками третього кварталу 2015 р. КУБ-Газ зміг видобути лише 229,5 млн кубометрів: компанія скоротила видобуток вуглеводнів на 38% порівняно з аналогічним періодом 2014 року і на 5% порівняно з другим кварталом 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram