ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія повідомила про поставку Україною мільйона тонн коксівного вугілля в січні

Дефіцитний антрацит, необхідний для ТЕС, Україна купує в ПАР

Росія повідомила про поставку Україною мільйона тонн коксівного вугілля в січні
Фото: newsprolife.com.ua

Росія за січень поставила Україні близько 0,8-1 мільйона тонн коксівного вугілля, чим покрила потреби українських метпідприємств, заявив заступник голови міненерго РФ Анатолій Яновський.

"Усе нормально. Усі потреби, які мають металургійні підприємства, розташовані в Україні, задовольняються. У яких обсягах? Зараз тільки січень, у нас, по-моєму, навіть ще немає статистики за січень, але, напевно, близько 0,8 - 1 мільйона тонн коксівного вугілля", - сказав Яновський, відповідаючи на запитання про те, як виглядає ситуація з поставками вугілля з РФ в Україну, передає РИА Новости.

Наприкінці минулого року Росія на час заблокувала поставки вугілля Україні через припинення електропостачання Криму.

Україна в опалювальний сезон відчуває дефіцит антрацитного вугілля, яке спалюють на теплоелектростанціях. Коксівне вугілля для цього не підходить.

Щоб

вирішити проблему, Україна закупила антрацит у ПАР. На початку грудня морським шляхом до країни було доставлено 168 тисяч тонн вугілля. Прибуття наступної партії вугілля в обсязі 85 тисяч тонн очікується наприкінці січня 2016 року. Поставка вугілля здійснюється згідно з двосторонньою угодою на поставку антрацитового вугілля з ПАР, укладеною між ПАТ "Центренерго" і міжнародним трейдером Mercuria Energy Trading SA (Швейцарія) наприкінці вересня 2015 року.

Запаси вугілля на складах теплових електростанцій станом на 29 січня становлять 2,158 млн тонн, у тому числі антрацитового - 843 тис.тонн (з них на Луганській ТЕС - 127 тис. тонн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram