ГоловнаЕкономікаБізнес

Visa спростовує інформацію про відновлення роботи в Криму

Представники платіжної системи запевняють, що не знімали обмеження

Visa спростовує інформацію про відновлення роботи в Криму

Міжнародна платіжна система Visa спростовує повідомлення про відновлення операцій по картах системи в окупованому Криму, поширене раніше російським "Генбанком".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МПС Visa.

Компанія підтверджує, що обслуговування карток Visa через російські банки, що працюють в Криму, було припинено у зв'язку з новими санкціями, введеними США. Під ці санкції потрапив і "Генбанка", що входить в банківську структуру Криму, створену окупаційним "урядом" півострова.

Представники платіжної системи запевняють, що не знімали ці обмеження.

"Відповідно до вимог Управління з контролю за іноземними активами Казначейства США (OFAC), Visa призупинила будь-яку взаємодію з АТ "Генбанк", і така ситуація зберігатиметься до моменту, поки санкції OFAC не буде скасовано", - йдеться в повідомленні прес-служби Visa.

Нагадаємо, що Visa і MasterCard припинили обслуговувати операції в Криму у зв'язку з санкціями, введеними у грудні 2014 року. Проте в Росії заявили, що відключені картки знову запрацюють після того, як транзакції переведуть у російський процесинговий центр "Національна система платіжних карт". 27 січня 2016 року прес-служба "Генбанку" повідомила, що з 20 січня на території Криму і Севастополя приймаються до оплати карти МПС VISA всіх російських банків-емітентів в рамках "Національної системи платіжних карт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram