ГоловнаЕкономікаБізнес

Нардеп заявив у ГПУ про рейдерську атаку на агропідприємство в Кіровоградській області

З території підприємства вивезли понад 4 тисячі тонн зерна.

Нардеп заявив у ГПУ про рейдерську атаку на агропідприємство в Кіровоградській області
Георгий Логвинский
Фото: nfront.org.ua

Депутат Верховної Ради Георгій Логвинський закликав Генпрокуратуру розслідувати рейдерську атаку на кіровоградське агропідприємство "Асоціація "Південна", в результаті якої зі складів компанії зникло понад 4 тис. тонн продукції.

"Мною підготовлені заяви антикорупційному прокурору, заступникові генерального прокурора України пану Холодницькому з метою негайного відкриття кримінального провадження щодо судді, виконавчої служби, співробітників поліції, які безпосередньо є співучасниками злочину, за статтями 187 (розбій), 191 (заволодіння майном) Кримінального кодексу, а також за статтею 365 (порушення Кримінального кодексу посадовими особами)", - заявив він на прес-конференції в Києві, пише УНІАН.

За даними депутата, 4 січня близько 50 озброєних людей у масках разом із державним виконавцем проникли на територію "Асоціації "Південна" і за наступні 5 днів вивезли понад 4 тис. тонн зернових і посадковий матеріал. Загальна сума завданих компанії збитків оцінена в 40 млн грн. Вивіз продукції зі складів підприємства здійснювали на підставі рішення одеського суду за позовом компанії "Новотект-Інфо", якій "Асоціація "Південна" нібито заборгувала 21 млн грн.

При цьому заступниця директора постраждалого підприємства Ганна Рибальченко заявила, що "з жодними «Новотектами» ми ніколи не співпрацювали і ніколи не чули про таке підприємство". Рибальченко також повідомила, що за фактом заволодіння майном і бездіяльності поліції співробітники підприємства звернулися в правоохоронні органи. "На цей момент відкрито кримінальні справи за цими заявами. Особливою активністю місцеві правоохоронні органи не вирізняються", - зазначила вона.

Представник компанії Гоча Мдзінарашвілі, який також брав участь у прес-конференції, повідомив, що зазначеного в документах виконавчої служби складського приміщення, куди нібито вивозили зерно з "Асоціації "Південна", насправді не існує. "Ми поїхали, подивилися за вказаною адресою цей склад. Ніякого складу там не існує", - сказав Мдзінарашвілі.

"Асоціація "Південна" обробляє понад 3 тис. га в Кіровоградській області. З 1996 року компанія спеціалізується на рослинництві, зокрема вирощуванні сої, соняшнику та кукурудзи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram