ГоловнаЕкономікаБізнес

Автор футболок "Спасибо жителям Донбасса..." збанкрутував

Бізнесмен Денис Олейников зник, залишивши вкладників без грошей

Автор футболок "Спасибо жителям Донбасса..." збанкрутував
Фото: Макс Левин

Відомий підприємець Денис Олейников, який втік з України після випуску футболок з написом "Спасибо жителям Донбасса..." і відтоді займався в Хорватії інвестиційною діяльністю, збанкрутував.

Як повідомляє AIN.ua, минулого тижня Олейников повідомив вкладників своєї інвесткомпанії FTBN Wealth Management, що вона припиняє діяльність з 17 січня і відмовляється від своїх зобов'язань у зв'язку з банкрутством. Разом з FTBN Wealth Management припинив роботу і сервіс мікроінвестіцій OPAYZ.

Після повідомлення про банкрутство Олейников видалився із соціальних мереж, перестав відповідати на дзвінки і листи і будь-яким чином підтримувати зв'язок зі вкладниками.

FTBN Wealth Management займалася консультаціями та інвестиційним менеджментом, тобто брала у довірче управління гроші інвесторів і розпоряджалася ними. Олейников стверджував, що FTBN Wealth Management "допомагає вкладати звичайним людям кошти в цінні папери Apple, Facebook, Google, Amazon.com та інших першокласних зарубіжних IT-компаній".

Паралельно у 2013 році з'явився ресурс FTBN.com - "інформаційно-аналітичне видання, присвячене міжнародним ринкам капіталу, приватному інвестуванню та особовому фінансовому менеджменту". Олейников планував вивести видання на перше місце в російськомовному сегменті Інтернету з теми інвестиційної діяльності.

Пізніше з'явився сервіс мікроінвестіцій OPAYZ. За словами Олейникова, він запустив його як стартап, орієнтуючись на зростання попиту клієнтів у сфері мікроінвестування.

Олейников був засновником Imena.Ua, Futbolka.ua, ProstoPrint і кількох інших проектів. Восени 2011 року сайт ProstoPrint почав продавати футболки з образливим для тодішнього президента Віктора Януковича написом ("Спасибо жителям Донбасса..."). Через них у ProstoPrint провели обшуки, а сам Олейников опинився під загрозою арешту. Тоді він виїхав до Хорватії, де отримав політичний притулок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram