ГоловнаЕкономікаФінанси

МВФ розпочав відбір нового директора

Крістін Лагард має великі шанси переобратися ще на п'ять років.

МВФ розпочав відбір нового директора
Кристин Лагард
Фото: president.gov.ua

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду оголосила в середу про початок процесу добору кандидатів на посаду директора-розпорядника Фонду.

Рада планує ухвалити рішення про кандидатуру нового керівника консенсусом і має намір завершити процес добору кандидатів уже до початку березня.

Повноваження нинішнього директора-розпорядника - Крістін Лагард - добігають кінця 5 липня 2016 року.

Найбільш імовірно, що її мандат продовжать на наступні 5 років, оскільки Лагард має широку підтримку акціонерів Фонду, зокрема найбільшого з них - США, її діяльність з реформування Фонду позитивно оцінюється країнами-членами та громадськістю, зазначає "Интерфакс".

Буквально відразу після оголошення МВФ про початок відбору кандидатів міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн формально висунув Лагард на новий термін. Сама Лагард раніше теж давала зрозуміти, що хотіла б попрацювати в МВФ ще 5 років.

Тим часом, як і 2011 року, про свої претензії на посаду голови МВФ знову можуть заявити представники великих країн, що розвиваються. Лагард може перешкодити також судовий процес у Франції, де вона є одним з фігурантів.

Посаду голови МВФ традиційно обіймає європеєць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram