ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрбуд" будує два житлові комплекси у передмісті Мюнхена

В Україні компанія також не збавляє темп будівництва

"Укрбуд" будує два житлові комплекси у передмісті Мюнхена
Фото: kp.ua

Минулого року українська державна будівельна корпорація "Укрбуд" здала в експлуатацію близько 330 тисяч квадратних метрів житла і не має наміру знижувати темпи цьогоріч. Про це виданню "Форбс" розповів президент "Укрбуду" Максим Микитась.

Як відомо, у 2015 році корпорація ввела в дію ЖК "Артемівський", "Новопечерський двір", "Артеміда", "Садовий", а також будинки та секції у житлових комплексах "Казка", "Поділ Град" і "Козацький". 

"Дуже важливу роль відіграє сила традицій, - зазначає Микитась. - Чому нам вдалося у стислі терміни зайняти лідерські позиції на ринку України? Не тільки завдяки західним стандартам управління. Завжди є ідеї, які приносять гарні плоди. У нашій ситуації це було повернення до старої доброї цегли. Я багато їздив по регіонах і зауважив, що в цегляних будинках квартири розкуповуються за кілька місяців, тоді як продажі у житлових комплексах, зведених за монолітно-каркасною технологією, тривають кілька років. Так, цегла - це наші старі традиції, і ніхто у світі вже так не будує, але в кожній країні свої традиції. З десяти перших об'єктів восьмеро - це цегляні будинки. І у нас не було відбою від покупців".

За його словами, зараз середня площа однокімнатної квартири в українських проектах - 35-39 кв. м. Для порівняння, в Мюнхені стандартною однокімнатною вважається квартира площею 28 кв. м.

Паралельно з будівництвом житлових комплексів різного класу у столиці корпорація готова виходити на міжнародні ринки, зазначає її керівник.

"Наприклад, будуємо два житлові комплекси в передмісті Мюнхена, - каже він. - Можна сказати, що там рай для будівельників. Під час купівлі акта на землю чітко знаєш, що отримаєш дозвіл на будівництво протягом шести місяців. Жодної плати за підключення до електромереж, пайових внесків та ін. Мітингувальники - головний біль поліції. Якщо компанія працює в Німеччині, платить податки, то банки готові фінансувати під 2,5% річних. Ми вже вийшли на той рівень, коли тамтешні фінансисти почали нам довіряти".

Микитась зазначає, що найбільші перспективи на цей момент є у Варшаві та Баварії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram