ГоловнаЕкономікаДержава

Україна втратила 8 місць у рейтингу інноваційних країн за версією Bloomberg

За продуктивністю праці країна опинилася на останній позиції

Україна втратила 8 місць у рейтингу інноваційних країн за версією Bloomberg
Фото: blog.bloomberg.com

Південна Корея, Німеччина і Швеція є найбільш інноваційними країнами світу за версією Bloomberg, який презентував у вівторок свіжий рейтинг Global Innovation Index.

У першу десятку рейтингу також потрапили Японія, Швейцарія, Сінгапур, Фінляндія, США, Данія і Франція. Торік лідером рейтингу також була Південна Корея, але Німеччина була лише третьою, а друге місце було у Японії.

Україна в нинішньому рейтингу посіла 41 місце серед 50 країн (між Латвією та Болгарією), тоді як у 2015 році їй відвели 33-тю позицію.

Під час формування Global Innovation Index у Bloomberg враховують сім критеріїв: концентрація високих технологій, ефективність вищої освіти і відсоток дипломованих фахівців, кількість патентів на число мільйонів жителів, відсоток коштів ВВП, що направляються державою на наукові дослідження, продуктивність, кількість хай-тек компаній і додана вартість виробництва у відсотках від ВВП.

Серед цих критеріїв найкращий показник в України - традиційно утримує освіта (п'яте місце). Найгірше йде ситуація з продуктивністю праці - 50-те місце серед 50 країн.

Bloomberg публікує свій рейтинг на початку кожного року. У 2015 році агентство відвело Україні 33-тє місце, у 2014 році - 49-те місці, у 2013 році - 42-ге.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram